Nieuwe Internet-extensies in de maak, enkele reacties.

June 8th, 2012 by Rudi Vansnick Leave a reply »

ICANN logoHet zal jullie wel niet ontgaan zijn dat dit jaar binnen de wereld van domein namen een enorme mijlpaal werd bereikt. Met de beslissing van ICANN eind 2011 werd een enorme trein op gang gebracht. Eind mei 2012 werd uiteindelijk de registratieperiode voor kandidaat Internet extensies afgesloten. Volgens ICANN zijn meer dan 2.000 dossiers ontvangen, een aantal dat buiten de meeste verwachtingen lag.

In een artikel van Datanews van 8 juni 2012 bemerk ik een zeer opmerkelijke uitspraak van de vader van het Internet, dr. Vint Cerf, actueel vice-president en Google evangelist.

“Ik ben nooit een voorstander geweest van het opengooien van de domeinnaamruimte”, klonk het. “Eén uitzondering misschien: het is geweldig dat tld’s in andere dan de Latijnse tekens mogelijk zijn. Daarover heb ik ook nooit iemand horen klagen (lacht).”

Vint Cerf is oprichter van ICANN en is gedurende een ruime periode (7 jaar) ook voorzitter van ICANN geweest.

Of de komst van deze massa nieuwe domein extensies de Internet gebruiker uit het lood zal slaan blijft zeer de vraag. Afgaande op het huidige gedrag van de modale Internet gebruiker zal die zich niet bekommeren om het feit van de extra url’s en zich richten tot Google om te vinden wat hij/zij zoekt. Dus mag en durf ik te besluiten dat er voor de surfer geen drastische gedragspratroon-veranderingen zullen optreden.

 

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close