ICANN verduidelijkt de tijdslijn voor de nieuwe GTLDs

February 19th, 2012 by Rudi Vansnick Leave a reply »

ICANN heeft bevestigd dat de grote “Reveal day” zal plaats hebben op 1 mei 2012. Op die datum zal ICANN de lijst publiek maken van alle ingediende nieuwe GTLD dossiers. Vanaf dan zullen de “publieke commentaar” periode  (tot 30 juni 2012) en de “bezwaar” periode (voor ongeveer 7 maanden)  van start.

Er is wel enig scepticisme omtrent de tijdsspanne waarbinnen ICANN de zaken kan afhandelen. Het zal ‘m vooral in de details zitten, moeilijk om te bevestigen dat ICANN zich aan de vooropgestelde termijnen zal kunnen houden. Evenwel zien we dat niet dat grote aantal kandidaten zich hebben ingeschreven. Die hebben uiteraard nog tijd tot 29 maart 2012 om zich in te schrijven in het TAS (Top Level Domain Application System) en de vereiste 5.000 dollars te storten. De uiteindelijke inschrijving van de applicaties gebeurd dan op 12 april 2012 met de storting van de resterende 180.000 dollars.

De eerste evaluaties zullen starten op 12 juni 2012 waarvan de eerste resultaten mogen verwacht worden tegen 12 november 2012. En meteen zullen dan ook de geslaagde applicaties bekend zijn, misschien zelfs voordien al bekend. Wie faalt krijgt nog tot 29 november 2012 de kans om bij te sturen. Eén dag later zal dan de volgende fase aanvangen waarbij de meer complexe toepassingen aan bod zullen komen. Het gaat dan om kandidaten die meerdere toepassingen hebben ingediend.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close